شستشوی تشک نوزاد؛ بهترین روشهای شستن تشک نوزاد
- نویسنده: تیم تحریریه
نوزادها آدمکوچولوهای بههمریختهای هستند! آنها بالا میآورند، آب دهانشان جاری میشود و حتی ممکن است یک فاجعه مثل دستشوییکردن روی تخت را برایتان رقم بزنند. بسیاری از این کثیفیها، با یک دستمالکشی ساده پاک نمیشوند و نیاز به شستشوی عمیق و درستوحسابی دارند؛ اما همانطور که میدانید تشک بچهها مثل لباسهای آنها نیست که بهسادگی داخل ماشین لباسشویی انداخته شود. اتفاقاً شستشوی تشک نوزاد از آن دسته کارهایی است که میتواند به چالشی کلافهکننده برای والدین تبدیل شود. برای همین است که این مطلب به کمک شما میآید و تمامی نکاتی را که برای تمیزکردن سرویس تشک نوزاد به آن نیاز دارید، در اختیارتان قرار میدهد.
تشک نوزاد هر چند وقت یکبار باید شسته شود؟
عجیب است که نوزادان در سال اول زندگی خود بین ۱۲ تا ۱۸ ساعت روی تشک (تخت یا گهواره یا زمین) میخوابند. با دیدن چنین عدد و رقم قابلتوجهی، میشود به اهمیت تمیزنگهداشتن تشک فرزندتان پی برد. بنابراین بهتر است روکش یا محافظ تشک را هفتهای یکبار و خود تشک نوزاد را ماهی یکبار بشویید. البته بهتر است در تهیه لیست سیسمونی، خرید تشک نوزاد و محافظ آن و حتی خرید پتو نوزاد دقت لازم را داشته باشید تا محصولی باکیفیت انتخاب کنید. خرید تشکها و محافظهای بیکیفیت باعث میشود با هر بار شستشو، این وسیله ضروری در سیسمونی فرزندتان دچار افت چشمگیر شود و شما را وادار کند تا برای حفظ کیفیت آن، دفعات شستشو را کم کنید. چنین تصمیمی به ضرر سلامت فرزند شماست. چرا؟ در بخش بعدی متوجه خواهید شد!
۳ دلیل برای اینکه باید تشک نوزاد خود را تمیز کنید
در ادامه، با ۳ دلیل اساسی برای تمیزکاری تشک نوزاد آشنا خواهید شد:
- سلامت و بهداشت: سیستم ایمنی نوزادان، ضعیف و مستعد ابتلا به باکترییها و آلرژیهای مختلف است. یک تشک کثیف میتواند محل زندگی و رشد گردوغبار، باکتری و کپک باشد. این کثیفیها در اغلب موارد نامرئی هستند و با چشم عادی دیده نمیشوند، اما در بلندمدت میتواند باعث مشکلات تنفسی نوزادتان شود.
- جلوگیری از بیماریهای پوستی: آلودگیها و ذرات ریزی که در بافت تشک نوزادتان نفوذ کرده است، بهراحتی میتواند پوست لطیف او را تحریک کند. شستشوی تشک نوزاد به جلوگیری از مشکلات پوستی مانند کهیر، قرمزی و جوشهای ریز کودکان کمک میکند.
- طول عمر تشک: نگهداری منظم از هر کالایی، طول عمر آن را افزایش میدهد. با از بینبردن سریع لکهها و آلودگیها از روی تشک، فرسودگی آن را کاهش دهید و کیفیت آن را برای استفاده مداوم حفظ کنید. تمامی لوازم موردنیاز در سیسمونی فرزند شما نیاز به سطح بالای کیفی دارد و سیسمونی مریم میتواند بهعنوان معتبرترین سیسمونی تهران با همکاری خوشنامترین برندها، توقع شما را از یک چیدمان خیرهکننده در اتاق کودکتان برآورده کند.
بیشتر بخوانید: بهترین تشک تخت کودک
روشهای شستشوی تشک نوزاد
اگر تشک دستدوز نازک دارید، میتوانید آن را در ماشین لباسشویی بشویید؛ اما اغلب تشکهای نوزادی، محصولات کارخانهای، ضخیم و فنردار هستند که از فروشگاهها خریداری میشوند و حتی در صورت برخورداری از کیفیت بالا، باز هم امکان شستشو در ماشین لباسشویی برای آنها وجود ندارد. بنابراین ناچار هستید که این آیتم سیسمونی را بهصورت دستی بشویید. در این بخش چند روش عالی برای شستشوی تشک نوزاد به شما پیشنهاد میشود. همچنین برای انتخاب سرویس خواب مناسب در هنگام خرید سیسمونی، میتوانید از کارشناسان متخصص سیسمونی مریم کمک بگیرید تا متناسب با بودجه و انتظاراتی که دارید، بهترین محصولات را به شما معرفی کنند.
شستشو با مواد شوینده ملایم
برای شستن لوازم خواب نوزاد بهتر است به سراغ شویندههای ملایم بدون عطر، بدون رنگهای مضر و بدون مواد شیمیایی خشن بروید. برخی از برندها، مواد شوینده مناسب لباسها و ملحفههای نوزاد به بازار ارائه کردهاند. بهتر است با مشورت متخصصین، انتخابی هوشمندانه داشته باشید تا آنزیمهای موجود در پودر و مایع شوینده شما، بافت تشک یا سلامت پوست فرزندتان را با مشکل مواجه نکند.
شستشو دستی با سرکه سفید
تعجب میکنید اگر بدانید سرکه سفید یک ضدعفونیکننده طبیعی و ارزانقیمت است و میتواند به از بین رفتن لکهها و بوی بد تشک نوزاد شما کمک کند. برای شستشو با سرکه، یک محلول با نسبت ۱ به ۱ از سرکه سفید و آب سرد تهیه کنید. محلول را روی تشک اسپری کنید و بهمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید. سپس با پارچه تمیز و مرطوب آن را پاک کنید یا به کمک آب فراوان آن را بشویید.
شستشوی دستی با جوش شیرین
جوش شیرین ماده جاذب طبیعی است که کثیفیها را پاک میکند. تشک را خیس کنید، سپس مقداری از این پودر سفید را روی سطح تشک بپاشید و با برس به شستشوی تشک نوزاد مشغول شوید. سپس آبکشی کنید و اجازه دهید تا در فضای باز خشک شود.
شستشوی تشک با بخارشوی
موقع خرید سیسمونی، ممکن است به نحوه شستشوی آن دقت نکنید؛ اما جای نگرانی نیست! با اینکه شستن تشکهای قطور و خوشخواب با آب و خشککردن آنها میتواند چالشبرانگیز باشد، پیشنهاد میشود از دستگاه بخارشوی برای این کار استفاده کنید. این وسیله به شما کمک میکند تشک نوزادتان بهطور یکنواخت و عمقی تمیز شود، آسیبی به فنرهای داخل آن نرسد و در مدتزمان کمتری خشک شود.
مراحل شستشوی تشک نوزاد
اتاق کودک شما سرشار از وسیلههایی است که ممکن است یک روز نیاز به شستشو پیدا کنند. بهتر است پیش از خرید، در انتخاب این وسایل و نحوه پاکسازی آنها دقت کنید تا پکیجی کامل و کاربردی برای کودک خود بسازید. همچنین در صورت نیاز به کاملکردن آیتمهای اتاق دلبندتان، میتوانید برای خرید لوازم اتاق کودک روی اینجا کلیک کنید. در ادامه، شستشوی تشک نوزاد را بهصورت گام به گام در اختیار شما قرار خواهیم داد:
مرحله اول: همه روکشها را بردارید
همه تشکها نیاز به محافظ و ملحفه روکش دارند؛ مخصوصاً نوزادانی که رفلاکس مداوم را تجربه میکنند، نیاز به تعویض مداوم روکش تشک دارند. برای همین است که در فرایند شستشوی تشک نوزاد رفلاکسی، لازم است ابتدا تمام ملحفهها و روکشها از روی تشک جدا شود و هر کدام فرایند ساده شستشو را طی کند.
مرحله دوم: سطح تشک را جارو بکشید
برای تمیزشدن سطح تشک از هرگونه ذرات اضافه، از سری جاروبرقی یا جاروشارژی استفاده کنید. درزها و شکافهای تشک یادتان نرود و همه شکافهای آن را که احتمال تجمع آلودگی دارد، با مکش جارو تمیز کنید.
مرحله سوم: لکههای موضعی را پاک کنید
روی تشک کوچولویتان، لکه واضح و پررنگی وجود دارد؟ قبل از شروع پروسه شستشوی اصلی، پاککردن آن لکه ضروری است! میتوانید به نسبت مساوی آب و سرکه سفید را مخلوط کنید و این محلول را با یک پارچه تمیز روی لکه بمالید. این کار را مجدد تکرار کنید تا لکه کمرنگ شود.
مرحله چهارم: وقت شستشوی اصلی است!
در این مرحله میتوانید با استفاده از روشهایی که معرفی شد، به شستشوی تشک نوزاد بپردازید. شستن دستی با جوش شیرین، نمک، سرکه یا استفاده از بخارشوی را فراموش نکنید.
مرحله پنجم: رطوبت بالایی تشک را بگیرید
همانطور که پیش از این گفته شد، خشککردن خوشخوابها و سرویس تشک نوزاد که ضخامت بالایی دارد، میتواند شما را به زحمت بیندازد. بنابراین از بخارشوی استفاده کنید و به کمک دستگاه مکنده، رطوبت اصلی تشک را بگیرید. در یک کلام، آن را با درصد رطوبت بالا و خیسی فراوان به مرحله بعد نفرستید!
مرحله ششم: در فضایی با تهویه مناسب، خشک کنید
در این مرحله، رطوبت اندک باقیمانده در تشک شما در معرض نور آفتاب خشک میشود. حرارت و نور خورشید باکتریها و قارچهای احتمالی ناشی از رطوبت را از تشک خارج میکند و یک سرویس خواب تروتمیز به شما تحویل میدهد. فراموش نکنید درصورتی که نیاز به خرید لوازم خواب منحصربهفرد داشتید، میتوانید برای خرید تشک به اینجا مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: شستشوی پتو نوزاد
نوزاد شما با پوست لطیف و بدن حساس خود، نیاز به محیطی سالم برای رشد و بازی دارد. شستشوی تشک نوزاد یکی از اساسیترین اقداماتی است که میتوانید در مراقبت از فرزند خود انجام دهید. کافی است برای شستن تشک نوزاد رفلاکسی یا باقی نوزادان، مراحل و نکات گفتهشده در این مطلب را رعایت کنید تا خیالتان از بابت محل خواب پاکیزه دلبندتان راحت باشد!
خیر! برای جلوگیری از آسیب به الیاف تشک و همچنین مراقبت از سلامتی نوزاد، به هیچعنوان از سفیدکنندهها و نرمکنندهها استفاده نکنید.
این زمان به عوامل مختلفی مثل ضخامت تشک، عمق شستشو و رطوبت محیط بستگی دارد؛ اما بهطور کلی ۲۴ تا ۴۸ ساعت را برای خشکشدن در فضای باز زمان لازم است. برای همین بهتر است از مکنده آب برای خشککردن ۹۰ درصد رطوبت تشک شستهشده استفاده کنید.