۰۲۱-۴۴۰۳۰۳۰۸

آدرس: تهران، بلوار فردوس شرق، روبروی آیریک سنتر جنوبی، بالای بانک شهر

آدرس: تهران، بلوار فردوس شرق، آیریک سنتر شمالی، طبقه اول

جشنواره عیدانه سیسمونی مریم تا عید غدیر
۱۰ درصد تخفیف + ارسال رایگان
فهرست عناوین مطلب
خانه / مجله سیسمونی مریم / راهنمای خرید / راهنمای خرید تاب کودک: بررسی انواع و کاربردهای تاب

راهنمای خرید تاب کودک: بررسی انواع و کاربردهای تاب

راهنمای خرید تاب کودک

بچه‌ها از آغاز حضور خود در خانواده، راه ورود وسایل بازی‌ مختلفی را به زندگی مادر و پدرشان باز می‌کنند. یکی از این وسایل بازی ساده و نشاط‌آور، تاب‌های خانگی هستند. انواع گوناگونی از تاب‌های خانگی برای کودکانی در رده‌های سنی مختلف وجود دارند که در جنس‌ها و شکل‌های مختلف در بازار به فروش می‌رسند. انتخاب درست از میان این‌همه تنوع و محصول ایرانی و خارجی که بتواند کیفیت بالا را در کنار قیمت مناسب در اختیار خانواده‌ها بگذارد، کار ساده‌ای نیست. به‌همین دلیل، در این مقاله از سیسمونی مریم می‌خواهیم راهنمای خرید تاب کودک را در اختیارتان بگذاریم تا با استفاده از این اطلاعات، بهترین تاب کودک در منزل را خریداری کنید.

انواع تاب کودک

در آغاز راهنمای خرید تاب کودک، می‌خواهیم شما را با چند نمونه از تاب کودک آشنا کنیم. در اینجا می‌توانید بر اساس سن کودک، متریال‌ها و طراحی‌های مختلف، با انواع گوناگونی از تاب‌ها آشنا شوید.

تاب برقی، وسیله‌ای برای ریلکس کردن و آرام‌تر شدن کودک است.
تاب برقی، وسیله‌ای برای ریلکس کردن و آرام‌تر شدن کودک است.

تاب‌های برقی نوزاد

وضعیت نوزادها بسیار خاص است. آن‌ها درک چندانی از تاب‌بازی ندارند و حتی نمی‌توانند به‌درستی اعضای بدنشان را کنترل کنند. به‌همین دلیل، تاب برای آن‌ها چیزی در مایه‌های وسیله‌ای برای ریلکس کردن و آرام‌تر شدن است و مادر و پدر نوزاد، بیشتر از خود او از این وسیله لذت می‌برند! چون نوزاد عصبانی و گریان خود را درون این تاب‌های برقی می‌گذراند و در عرض مدت کوتاهی، یک نوزاد آرام را تماشا می‌کنند. به‌عنوان نمونه‌ای از انواع تاب ریلکسی نوزاد، می‌توانیم به محصول تاب برقی گراکو Graco All Ways Soother اشاره کنیم که از برند آمریکایی Graco است، روکش آن به‌سادگی شسته می‌شود، به کمربند ایمنی و تایمر مجهز است و سرعت آن با استفاده از یک کلید تنظیم می‌شود. نوزاد شما تا رسیدن به وزن 9 کیلوگرمی، می‌تواند از این وسیله استفاده کند.

انواع تاب‌های پرشی (جامپر)، ابزاری مناسب برای تاب خوردن و پرش کردن نوزاد است.
انواع تاب‌های پرشی (جامپر)، ابزاری مناسب برای تاب خوردن و پرش کردن نوزاد است.

تاب‌های جامپر نوزاد

تاب پرشی کودک که به آن تاپ جامپر هم می‌گویند، در انواع و طرح‌های گوناگون وجود دارند؛ مثلاً نوعی از آن‌ها با نام Doorway Jumpers به چارچوب درب متصل می‌شوند و نوزاد می‌تواند در آن تاب بخورد و پرش کند. این تاب‌ها سبک و قابل‌حمل هستند و نصب آن‌ها نیاز به ابزار خاصی ندارد یا نوع دیگری از آن‌ها تاب‌های جامپر ثابت هستند که یک پایه ثابت دارند و نوزاد می‌تواند در آن پرش کند. برخی از این تاب‌ها اسباب‌بازی‌ها و فعالیت‌های تعاملی هم دارند که به توسعه مهارت‌های حرکتی نوزاد کمک می‌کنند.

راهنمای خرید تاب کودک بارفیکسی

تاب‌های بارفیکسی بخش مهمی از راهنمای خرید تاب کودک هستند، چون طرفداران زیادی دارند. وقتی کودک از سن یکی دو سالگی عبور می‌کند، بهترین وقت برای خرید تاب کودک بارفیکسی است. این نوع تاب‌ها به راحتی در چارچوب در نصب می‌شوند. تاب بارفیکسی شادلی Shadly طرح کوالا، یکی از همین تاب‌های بارفیکسی برای کودک است. بخش نشیمن این تاب کودک چوبی، نرم و قابل شستشو است و می‌تواند تا 30 کیلوگرم وزن را تحمل کند. بخش دسته این تاب از جنس چوب درخت چنار است که ارتباط کودک با طبیعت و شادی را حفظ می‌کند.

راهنمای خرید تاب‌ کودک کمربندی

این تاب‌ها برای کودکان بزرگ‌تر که می‌توانند خود را در صندلی بدون پشتی نگه دارند، مناسب هستند. معمولاً تاب‌های کمربندی برای کودکان چهار سال به بالا توصیه می‌شوند.

تاب‌های تایری

استفاده از تایرهای قدیمی و تبدیل آن‌ها به تاب، یکی از ایده‌های قدیمی است که اکنون در بسیاری از پار‌ک‌ها و فضاهای بازی شاهد آن‌ها هستید. این تاب‌ها می‌توانند به‌صورت افقی یا عمودی نصب شوند و برای کودکان پنج سال به بالا مناسب هستند.

تاب‌های بوی بال

این تاب‌ها از یک توپ بزرگ تشکیل شده‌اند که کودک می‌تواند روی آن بنشیند و تاب بخورد. تمام کودکان بالای سه سال می‌توانند از این تاب استفاده کنند.

راهنمای خرید تاب‌ کودک ترپز

معمولا تاب‌های ترپز از یک میله ترپز تشکیل می‌شوند که کودکان می‌توانند از آن آویزان شوند و حرکات آکروباتیک انجام دهند. کودکان شش سال به بالا بیشترین لذت را از این نوع تاب خاص می‌برند.

بازی با تاب‌های پارک‌های محلی و بزرگ برای کودکان چهار سال به بالا می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد.
بازی با تاب‌های پارک‌های محلی و بزرگ برای کودکان چهار سال به بالا می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد.

راهنمای خرید تاب‌ کودک دو تا چند نفره

تقریباً در تمام پارک‌های محلی و بزرگ می‌توانید نمونه‌هایی از تاب‌های دو تا چندنفره را پیدا کنید. این تاب‌ها به کودکان اجازه می‌دهند تا با هم تاب بخورند و مهارت‌های همکاری را تقویت کنند. کودکان چهار سال به بالا می‌توانند از این تاب لذت ببرند.

کاربرد اصلی استفاده از تاب

تاب‌ها یکی از بهترین وسیله‌ها برای بازی و سرگرمی کودک هستند که حتی بزرگ‌ترها هم از بازی با آن‌ها لذت می‌برند. به‌همین دلیل، شما مشغول خواندن راهنمای خرید تاب کودک هستید. حرکت نوسانی تاب‌ها در کنار ایجاد احساس شادی، مزیت‌های زیادی برای سلامتی، رشد ذهنی و حتی جسمی کودک دارند. شما می‌توانید چندین نوع تاب را در خانه نصب کنید و کودکتان زیر نظارت مستقیم شما در محیط امن خانه سرگرم بازی شود. ازاین‌گذشته، در پارک‌ها هم انواع مختلفی از تاب‌های بزرگ و پیچیده‌تر وجود دارند که تجربه‌ای هیجان‌انگیزتر و متفاوت‌تر را ارائه می‌دهند. بنابراین در حالت کلی می‌توان گفت که کارکرد اصلی تاب، ساخت لحظه‌های مشترک شاد بین کودک و والدین او است.

تاب‌بازی یک فعالیت بدنی پرنشاط است، زیرا بچه‌ها برای ادامه حرکت تاب باید آن را حرکت دهند.
تاب‌بازی یک فعالیت بدنی پرنشاط است، زیرا بچه‌ها برای ادامه حرکت تاب باید آن را حرکت دهند.

مزایای استفاده از تاب

نمی‌توان در راهنمای خرید تاب کودک، مزایای استفاده از تاب را از قلم انداخت. استفاده از تاب‌، مزیت‌های زیادی برای کودک دارد. او در هر سنی که باشد، از این مزیت‌ها بهره‌‌ خاص خود را می‌برد. در ادامه می‌خواهیم شما را با چند مورد از مزایای تاب برای کودک آشنا کنیم.

  • تاب‌بازی، یک فعالیت بدنی پرنشاط است: در حالت کلی، تاب‌خوردن یک حرکت آرامش‌بخش است؛ ولی بچه‌ها برای ادامه حرکت تاب باید آن را حرکت دهند که این موضوع، تاب‌بازی را به یک فعالیت بدنی تبدیل می‌کند. از طرف دیگر، حرکت تاب برای بچه‌ها شادی‌بخش است. تقریباً بچه‌ای وجود ندارد که هنگام تاب‌بازی نخندد!
  • تاب‌بازی، مهارت‌های اجتماعی کودک را توسعه می‌دهد: پارک یا هر جای دیگری که تاب و بچه‌ها در آن حضور داشته باشد، بهترین فرصت برای توسعه مهارت‌های اجتماعی کودک را به وجود می‌آورد. بچه‌ها برای تاب‌بازی باید منتظر ماندن در صف، رعایت نوبت تاب‌بازی و حتی کمک به یکدیگر (تاب‌دادن) را یاد بگیرند. این تلاش‌های هماهنگ به آن‌ها یاد می‌دهند که در کنار بازی، با مفاهیمی مثل کمک‌ کردن همکاری و کار تیمی آشناتر شوند.
  • تاب‌بازی، استرس را از کودک دور می‌کند: برخی از کودکان، به دلایل گوناگون استرس زیادی را تجربه می‌کنند. حرکت ملایم تاب، بخش زیادی از استرس کودک را از بین می‌برد. از طرف دیگر، بچه‌هایی که دوست دارند مستقل‌تر باشند، هنگام تاب‌بازی فرصت تجربه این احساس را در بستری امن و زیر نظر بزرگ‌ترها به دست می‌آورند.
  • حواس کودک تقویت می‌شود: هنگام حرکت تاب، کودک باید سعی کند که موقعیت بدن خود را نسبت به حرکت تاب، ثابت نگه داشته و با حرکت پاهایش تاب را همچنان به حرکت وادارد. این موضوع، حواس کودک را فعال‌تر کرده و به او کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر بدن خود داشته باشد. تاثیر این تقویت حواس در بخش‌های مختلفی از زندگی او خودش را نشان می‌دهد؛ مثلا بالارفتن از پله، راه‌رفتن و غیره.
  • تاب‌بازی به افزایش تمرکز کودک کمک می‌کند: حرکت تکراری تاب باعث تحریک سیستم عصبی می‌شود و به کودکان کمک می‌کند تا تمرکز خود را افزایش دهند. از طرف دیگر، تاب‌بازی تجربه‌های حسی مختلفی را به وجود می‌آورد که کمک‌حال یکپارچگی و پردازش حسی کودک هستند.
استفاده از تاب برای کودکان به سن و توانایی‌های فیزیکی آن‌ها بستگی مستقیم دارد.
استفاده از تاب برای کودکان به سن و توانایی‌های فیزیکی آن‌ها بستگی مستقیم دارد.

سن استفاده از تاب چقدر است؟

سن استفاده از تاب، بخش مهم دیگری در راهنمای خرید تاب کودک است. استفاده از تاب برای کودکان به سن و توانایی‌های فیزیکی آن‌ها بستگی مستقیم دارد. بسیاری از تاب‌های داخل خانه این قابلیت را دارند که از بدو تولد استفاده شوند، اما باید توجه داشت که نوزادان زیر چهار ماه باید همیشه در حالت خوابیده قرار گیرند تا از خفگی جلوگیری شود. بهترین انتخاب برای نوزادان، استفاده از تاب ریلکسی نوزاد است که هم او را سرگرم و هم آرام می‌کند.

در حالت کلی، زمانی که کودک بتواند سر خود را کنترل کند، می‌تواند به‌راحتی از تاب‌های سطلی استفاده کند که معمولاً این بازه سنی در حدود شش‌ماهگی شروع می‌شود. کودک می‌تواند از شش‌ماهگی تا چهارسالگی با این نوع تاب به‌راحتی بازی کند.

برای کودکان بزرگ‌تر در بازه سنی چهار یا پنج سال، محدودیت‌ها کمتر می‌شوند؛ چون آن‌ها خیلی راحت‌تر می‌توانند به‌تنهایی از تاب‌های بزرگ‌تر استفاده کنند.

تاب، ‌بازی گروهی است یا فردی؟

تاب بازی به‌طورکلی یک فعالیت فردی محسوب می‌شود. در این فعالیت، فرد به‌تنهایی تاب می‌خورد و نیازی به همکاری یا رقابت با دیگران ندارد. این نوع فعالیت‌ها به‌عنوان ورزش‌های فردی شناخته می‌شوند که در آن‌ها شرکت‌کننده به‌تنهایی عمل می‌کند و به تیم یا گروهی وابسته نیست. در مقابل، تاب‌های چندنفره هم وجود دارند که این فعالیت فردی را به چالش می‌کشد.

بازی با تاب‌های چندنفره، نوعی فعالیت‌های گروهی محسوب می‌شود. این نوع تاب‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که چند نفر به‌طور همزمان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند و این باعث می‌شود که تجربه تاب‌خوردن به یک فعالیت اجتماعی و گروهی تبدیل شود. به‌این‌ترتیب که هر اندازه اعضای گروه با هم هماهنگ‌تر باشند، بهتر تاب می‌خورند.

برای کودکان 2 تا 5 سال، بازی با تاب‌های سبدی یا لاستیکی با ارتفاع کم بسیار مناسب است.
برای کودکان 2 تا 5 سال، بازی با تاب‌های سبدی یا لاستیکی با ارتفاع کم بسیار مناسب است.

بیشتر بخوانید: راهنمای نگهداری گهواره برقی

کارایی تاب برای گروه‌های سنی مختلف

مهم‌ترین نکته در راهنمای خرید تاب کودک، تناسب داشتن سن کودک با تاب است. این موضوع به شما کمک می‌کند تا تمام مزیت‌های قابل‌برداشت از تاب را برای کودکان به خدمت بگیرید؛ آن هم بدون اینکه او را به خطر بیندازید. در ادامه، شما را با نوع تاب‌های مناسب برای هر گروه سنی آشنا می‌کنیم.

  • از بدو تولد تا دوسالگی: کودکان در این بازه سنی، معمولاً نمی‌توانند بدون حمایت و مراقبت بزرگ‌ترها از تاب استفاده کنند. در بازه سنی زیر دو سال، باید از تاب‌هایی با درجه حمایتی بالا که شامل کمربند ایمنی، صندلی نرم و ضدضربه هستند، استفاده کنید. ازاین‌گذشته، این تاب‌ها ویژگی‌های خاصی دارند که در تاب‌های دیگر پیدا نمی‌شوند. از این ‌دست می‌توانیم چراغ، امکانات پخش موسیقی، چرخش ملایم 360 درجه در حالت درازکش و جغجغه‌های آویزان از بالا برای سرگرم‌کردن کودک اشاره کنیم.
  • از دو سالگی تا پنج‌ سالگی: در بازه دو تا پنج‌ سالگی، کودکان تسلط بیشتری بر بدنشان دارند و راحت‌تر می‌توانند از تاب استفاده کنند؛ اما همچنان برای سوار و پیاده‌شدن به کمک یک بزرگ‌تر نیاز دارند. برای این دست بچه‌ها، تاب‌های سبدی و تاب‌های لاستیکی با ارتفاع کم مناسب هستند.
  • از پنج تا 12 سالگی: کودکان در سن پنج تا 12 سالگی، عاشق تاب‌بازی هستند و می‌توانند با کمترین کمک از بزرگ‌‌ترها به‌صورت مستقل تاب بخورند. برای بچه‌هایی در این سن، تاب‌های تک نفره، تاب‌های سبدی، تاب کمربندی و تاب لاستیکی در کنار انواع تاب‌های پارکی، انتخابی مناسب هستند.

فضای مورد نیاز برای راه‌اندازی تاب کودک

در این بخش از راهنمای خرید تاب کودک به فضای مورد نیاز برای تاب می‌رسیم. میزان فضای مورد نیاز برای راه‌اندازی تاب به نوع تاب و اندازه آن بستگی دارد؛ مثلاً اگر شما یک نوزاد دارید، تاب ریلکسی نوزاد، کمتر از یک مترمربع فضا نیاز دارد؛ اما برای تاب کودک بارفیکسی یا تاب کودک چوبی و حتی تاب پرشی کودک، باید یک منطقه ایمنی به‌اندازه دو متر از هر چهار طرف، فضای خالی داشته باشید تا کودک هنگام بازی با تاب به چیزی برخورد نکند.

البته تاب‌های بارفیکسی که در درگاه در نصب می‌شوند، امکان استفاده از فضای خالی سمت راست و چپ را ندارند و شما فقط می‌توانید از دو سمت جلو و عقب، فضای ایمنی را برای کودک فراهم کنید.

تاب‌های استاندارد تک‌نفره تا چند‌نفره که معمولاً در فضای باز نصب می‌شوند، به حدود دو متر و نیم ارتفاع و حدود سه و نیم متر فضای خالی از هر چهار طرف نیاز دارند. کف این فضا باید با شن‌بازی، شن نخودی، کاشی‌های لاستیکی و مالچ چوبی پوشانده شوند تا کودک هنگام بازی دچار آسیب نشود.

قبل از خرید تاب، فضای موجود در حیاط، اتاق یا محل نصب تاب را اندازه‌گیری کنید.
قبل از خرید تاب، فضای موجود در حیاط، اتاق یا محل نصب تاب را اندازه‌گیری کنید.

مهم‌ترین معیارها برای انتخاب تاب کودک چیستند؟

در راهنمای خرید تاب کودک به فاکتورهایی می‌رسیم که بهتر است قبل از هر اقدامی آن‌ها را در نظر بگیرید تا بهترین خرید را برای کودک خود انجام دهید. در ادامه، مهم‌ترین آن‌ها را با شما در میان می‌گذاریم:

  • سن و اندازه کودک: تاب باید کاملاً مناسب سن و اندازه کودک باشد. تاب‌های مختلف برای گروه‌های سنی مختلف طراحی شده‌اند و باید قبل از خرید تاب مطمئن شوید که تاب انتخابی‌تان برای سن و قد کودک شما مناسب است.
  • مواد به کار رفته در تاب: تاب‌ها از مواد مختلفی مانند چوب، فلز و پلاستیک ساخته می‌شوند. تاب‌های چوبی و فلزی معمولاً دوام بیشتری دارند؛ اما تاب‌های پلاستیکی سبک‌تر و ارزان‌تر هستند.
  • ایمنی: ایمنی نکته بسیار مهمی است که باید هنگام مطالعه راهنمای خرید تاب کودک به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. تاب موردنظر شما باید تمام استانداردهای ایمنی را داشته باشد. به‌دنبال تاب‌هایی با لبه‌های گرد و بدون قطعات تیز باشید تا کودک هنگام لمس بخش‌های مختلف آن دچار آسیب نشود. همچنین، تاب باید کمربند ایمنی یا محافظ داشته باشد تا کودک حین بازی ناخودآگاه از روی تاب پرت نشود.
  • فضای موجود: قبل از خرید تاب، فضای موجود در حیاط، اتاق یا محل نصب تاب را اندازه‌گیری کنید. تاب باید در فضایی نصب شود که اطراف آن خالی از موانع باشد تا کودک بتواند به‌راحتی بازی کند.
  • ویژگی‌های اضافی: برخی از تاب‌ها ویژگی‌های اضافی مانند سرسره، نردبان یا طناب ‌بازی دارند که می‌توانند تجربه بازی کودک را جذاب‌تر کنند. البته باید توجه کنید که هر ویژگی اضافی می‌تواند روی قیمت تمام شده تاب اثر بگذارد.
  • نصب و نگهداری: فرایند نصب و نگهداری از تاب نباید پیچیده باشد. تاب باید به‌راحتی نصب شود و نگهداری آن هم آسان باشد؛ مثلاً شاید تاب کودک چوبی با توجه ‌به نوع چوب به کار رفته در آن به نگهداری بیشتری نیاز داشته باشد؛ مثلا رنگ‌آمیزی مجدد یا محافظت در برابر رطوبت.
تاب‌های فلزی بسیار مقاوم و بادوام بوده و نگهداری آن‌ها نسبتا آسان‌تر است.
تاب‌های فلزی بسیار مقاوم و بادوام بوده و نگهداری آن‌ها نسبتا آسان‌تر است.

بهترین متریال برای تاب کودک چیست؟

انتخاب بهترین متریال برای تاب کودک به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما به‌طور کلی در راهنمای خرید تاب کودک، چندین گزینه که از همه مهم‌تر هستند را به شما توضیح می‌دهیم.

  • چوب: تاب‌های چوبی به‌دلیل ظاهر طبیعی و زیبایی که دارند، محبوب هستند. چوب‌های مقاوم مانند سرو و بلوط برای تاب‌های خارجی مناسب هستند؛ چون در برابر شرایط جوی مقاومند. البته به نگهداری منظم مانند رنگ‌آمیزی مجدد و محافظت در برابر رطوبت نیاز دارند. از این ‌گذشته، اگر چوب به‌درستی پرداخت نشده باشد، شاید تراشه‌های چوبی و لبه‌های تیز داشته باشد که کودک را زخمی می‌کنند.
  • فلز: معمولاً تاب‌های فلزی از فولاد ضدزنگ یا آلومینیوم ساخته می‌شوند. این تاب‌ها بسیار مقاوم و بادوام هستند و می‌توانند وزن بیشتری را تحمل کنند. همچنین، نگهداری آن‌ها نسبت به چوب آسان‌تر است. نکته منفی در مورد فلزها این است که در تابستان گرم و در زمستان سرد می‌شوند که شاید این وضعیت برای کودکان ناراحت‌کننده باشد. از سوی دیگر، امکان زنگ‌زدن فلزها وجود دارد که اگر به آن‌ها رسیدگی نشود، می‌توانند برای سلامتی خطرناک باشند.
  • پلاستیک: در راهنمای خرید تاب کودک آن هم از نوع پلاستیکی آن، باید توجه شما را به چند نکته مثبت و منفی این تاب‌ها جلب کنیم. تاب‌های پلاستیکی برای کودکان در بازه سنی 6 ماه به بالا مناسب هستند. این تاب‌ها سبک، ارزان و ایمن هستند و معمولاً لبه‌های گردی دارند تا خطر آسیب‌دیدگی را کاهش دهند. پلاستیک‌ها نسبت به چوب و فلز دوام کمتری دارند و شاید در برابر شرایط مختلف جوی دوام نیاورند و ترک بخورند. از این ‌گذشته، پلاستیک‌ها به محیط زیست آسیب می‌زنند، بازیافت آن‌ها دشوار است و اگر از مواد باکیفیت بالا تهیه نشده باشند، برای سلامتی کودکان مضر هستند.
  • لاستیک: تاب‌های لاستیکی، به‌طور ویژه برای استفاده در زمین‌های بازی بسیار مناسبند. این تاب‌ها ضربه‌گیر بالایی دارند و می‌توانند از آسیب‌های جدی جلوگیری کنند. لاستیک‌ها در حالت کلی ظاهر زیبایی ندارند و نمی‌توان در هر محیطی از آن‌ها استفاده کرد. برای جلوگیری از فرسایش و ترک‌خوردگی تاب‌های لاستیکی، باید از آن‌ها به درستی نگهداری کرد؛ مثلاً روکش‌های مناسبی را برایشان خرید. نکته چالش‌برانگیز دیگر در مورد لاستیک‌ها، حساسیت‌زا بودن آن‌ها است. برخی از کودکان هنگام برخورد لاستیک به پوست بدنشان دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند.
تاب‌های داخلی، طراحی ساده‌تری دارند و معمولاً برای کودکان کوچک‌تر مناسب هستند.
تاب‌های داخلی، طراحی ساده‌تری دارند و معمولاً برای کودکان کوچک‌تر مناسب هستند.

چه تفاوتی میان تاب داخلی و خارجی وجود دارد؟

شاید هنگام بررسی راهنمای خرید تاب کودک، در مورد تفاوت انواع تاب‌های داخلی و خارجی سوال‌هایی برایتان پیش‌آمده باشد. خرید تاب برای کودک حتماً به این معنی نیست که تاب را در اتاق یا محیط داخلی خانه نصب کنید. تاب‌های خانگی متفاوتی برای فضای خارجی، مثلا حیاط خانه وجود دارند که دست شما را برای انتخاب بازتر می‌کنند. برای ‌آنکه بهتر با تفاوت آن‌ها آشنا شوید، توضیحات زیر را برایتان آماده کرده‌ایم.

  • تفاوت در مواد ساخت تاب: معمولاً تاب‌های داخلی از مواد سبک‌تر مانند پلاستیک یا پارچه ساخته می‌شوند که برای استفاده در فضای بسته مناسب هستند؛ اما تاب‌های خارجی از مواد مقاوم‌تر مانند فلز یا چوب ساخته می‌شوند که می‌توانند در برابر شرایط جوی مختلف، مقاومت خوبی را از خود نشان دهند.
  • تفاوت در سبک طراحی و ایمنی: تاب‌های داخلی، طراحی ساده‌تری دارند و معمولاً برای کودکان کوچک‌تر مناسب هستند. سطح استاندارد ایمنی در این تاب‌ها پایین‌تر است، چون در محیط امن خانه نصب می‌شوند. تاب‌های خارجی، طراحی پیچیده‌تری دارند و سطح بالاتری از استانداردهای ایمنی در آن‌ها اجرا شده است تا جلوی آسیب‌های احتمالی به کودک را بگیرند.
  • تفاوت در نصب و نگهداری: معمولاً تاب‌های داخلی، نصب آسان‌تری دارند و برای نگهداری از آن‌ها به دردسر نمی‌افتید؛ اما تاب‌های خارجی باید محکم‌تر نصب شوند و به نگهداری منظم نیاز دارند تا در برابر شرایط جوی مقاومت کنند.
  • تفاوت فضا و مکان استفاده: تاب‌های داخلی برای استفاده در اتاق‌های بازی، مهدکودک‌ها یا فضاهای داخلی طراحی شده‌اند؛ اما تاب‌های خارجی برای استفاده در حیاط، پارک‌ها و فضاهای باز مناسب هستند.

چگونه تاب کودک را نصب کنیم؟

نصب تاب‌های خارجی به رعایت نکته‌ها و استانداردهای خاصی نیاز دارد که بهتر است انجام آن را به متخصصان مجموعه‌ای که تاب را از آن‌ها خریداری کرده‌اید بسپارید؛ ولی برای نصب تاب‌های داخلی کودک، می‌توانید مراحل زیر را در راهنمای خرید تاب کودک دنبال کنید.

  1. مکانی را انتخاب کنید که فضای کافی و سقف بلند داشته باشد تا تاب به‌راحتی حرکت کند. از نصب تاب در نزدیکی چراغ‌های سقفی یا پنکه‌ها خودداری کنید؛
  2.  حتماً چک کنید که سقف، توانایی تحمل وزن تاب و کودک را دارد یا نه. در خانه‌های چوبی یا کلبه‌ها استفاده از یک دستگاه پیداکننده تیرچه برای یافتن تیرچه‌های چوبی در سقف مفید است. در آپارتمان‌ها معمولاً از قبل، آویزهایی به اتصالات اصلی ساختمان وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای نصب تاب استفاده کنید. تاب‌های بارفیکسی هم که به‌راحتی در میان قاب درب نصب می‌شوند؛
  3. حتماً از قلاب‌ها و پیچ‌های باکیفیت بالا استفاده کنید که مخصوص تاب‌ها طراحی شده‌اند و می‌توانند وزن مورد نیاز را تحمل کنند؛
  4. مکان‌های دقیق برای نصب قطعات تاب را اندازه‌گیری و علامت‌گذاری کنید. به‌ویژه، هنگام محاسبه محیط امن برای حرکت تاب و بازی کودکتان، دقت کافی را به خرج دهید تا زحمتی که می‌کشید بیهوده به هدر نرود؛
  5. اگر قصد دارید بخشی از دیوار را سوراخ کنید یا از پیچ‌های اتصال برای محکم‌تر کردن محل اتصال بارفیکس به درگاه در کمک بگیرید، حتماً سوراخ‌های کوچکی در مکان‌های علامت‌گذاری شده ایجاد کنید تا کارتان آسان‌تر شود؛
  6. قطعه‌های تاب را با استفاده از اتصالات و راهنمای نصب به هم متصل کرده و ارتفاع آن را با قد کودکتان تنظیم کنید.

چگونه بهترین تاب را برای کودک خریداری کنیم؟

در راهنمای خرید تاب کودک به معرفی راه‌هایی می‌رسیم که با کمک آن‌ها می‌توانید خرید بهتری را تجربه کنید.

  • سری به گوگل بزنید: با جستجوی عباراتی مانند تاب پرشی کودک، تاب کودک چوبی، تاب ریلکسی نوزاد، تاب کودک بارفیکسی یا حتی بهترین تاب کودک در منزل، می‌توانید به نتایج گوناگونی برای بررسی بیشتر برسید.
  • نظر خریداران قبلی را بررسی کنید: اکنون راه‌های زیادی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به نظر خریداران قبلی یک محصول برسید. یکی از آن‌ها بررسی نظر خریداران در بخش نظرات گوگل یا Google Review است. راه دیگر بررسی نظرات خریداران محصول مورد نظر شما در فروشگاه‌های مختلف و راه سوم، جویا شدن این نظرات در میان کامنت‌های شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام است.
  • سری به شبکه‌های اجتماعی بزنید: خوشبختانه مادر و پدرها بسیاری از تجربه‌های خود را به ‌رایگان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند. شما می‌توانید با بررسی این محتواها و حتی پرسش مستقیم از آن‌ها به محصول موردنظر خود نزدیک‌تر شوید.
نوع مواد اولیه به‌کاررفته در بدنه تاب، نوع تاب در میزان قیمت تاب کودک در منزل تاثیر بسیار زیادی دارد.
نوع مواد اولیه به‌کاررفته در بدنه تاب، نوع تاب در میزان قیمت تاب کودک در منزل تاثیر بسیار زیادی دارد.

قیمت تاب کودک چقدر است؟

یکی از بخش‌های اصلی در راهنمای خرید تاب کودک، قیمت آن است. قیمت تاب کودک، بستگی مستقیمی به چندین فاکتور مختلف دارد که باید آن‌ها را در نظر بگیرید.

  • مواد ساخت: همان‌طور که در طول مقاله اشاره کردیم، تاب‌ها می‌توانند از مواد مختلفی مانند چوب، فلز، پلاستیک، پارچه یا ترکیبی از این‌ها ساخته شوند و این موضوع، قیمت انواع تاب کودک در منزل را متفاوت از دیگری می‌کند. معمولاً تاب‌های چوبی و فلزی به‌دلیل دوام و استحکام بیشتر، گران‌تر از تاب‌های پلاستیکی هستند.
  • نوع تاب: تاب‌ها می‌توانند به‌صورت تک‌نفره، دونفره یا چندنفره باشند. تاب‌های چندنفره معمولاً گران‌تر هستند، چون به مواد بیشتری نیاز دارند و طراحی آن‌ها پیچیده‌تر است.
  • وجود ویژگی‌های اضافی: قیمت انواع تاب کودک در منزل به وجود برخی از ویژگی‌های اضافی، مانند پخش‌کننده موسیقی، جا لیوانی یا سایبان در تاب‌ها هم بستگی پیدا می‌کند.
  • کشور سازنده: هزینه تاب‌هایی که ساخت ایران هستند، معمولاً ارزان‌تر از تاب‌های وارداتی تمام می‌شود؛ چون مواد ساخت تاب، استانداردهای به‌کار گرفته شده در آن و حتی نوع طراحی آن‌ها تفاوت‌های زیادی با هم دارند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید گهواره برقی

بهترین مرکز فروش تاب کودک کجا است؟

در این مقاله، راهنمای خرید تاب کودک را با شما در میان گذاشتیم و حالا می‌خواهیم یکی از بهترین فروشگاه‌ها برای خرید تاب کودک را به شما معرفی کنیم. این فروشگاه که بهترین مرکز خرید سیسمونی و تاب کودک در ایران محسوب می‌شود، سیسمونی مریم است. شما می‌توانید تمام چیزهایی را که برای تکمیل لیست سیسمونی نیاز دارید، از جمله انواع تاب کودک را در وب‌سایت سیسمونی مریم، برترین فروشگاه سیسمونی تهران پیدا کنید. از این ‌گذشته اگر از خرید حضوری لذت می‌برید، می‌توانید به فروشگاه سیسمونی مریم سر بزنید و خرید خود را از میان بهترین برندهای جهان انجام دهید. پشتیبان‌های فروشگاه در زمان خرید، چه به‌صورت آنلاین و چه حضوری، آماده راهنمایی شما هستند.

منبع ++

بهترین تاب برای کودک زیر یک سال، تاب پارچه‌ای است یا پلاستیکی؟

برای کودکان کم‌سن‌وسال، بهتر است از تاب‌های پارچه‌ای که نشیمن نرم و راحتی دارند، استفاده کنید.

آیا می‌توان تاب پرشی را برای کودکان بالای پنج سال هم خریداری کرد؟

منظور از تاب‌های پرشی برای کودکان بالای پنج سال، همان ترامپولین‌ها هستند که می‌توانند برای این کودکان مناسب باشند؛ اما باید با احتیاط و نظارت بزرگسالان استفاده شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من