۰۲۱-۴۴۰۳۰۳۰۸

آدرس: تهران، بلوار فردوس شرق، روبروی آیریک سنتر جنوبی، بالای بانک شهر

آدرس: تهران، بلوار فردوس شرق، آیریک سنتر شمالی، طبقه اول

جشنواره عیدانه سیسمونی مریم تا عید غدیر
۱۰ درصد تخفیف + ارسال رایگان
فهرست عناوین مطلب
خانه / مجله سیسمونی مریم / لایف استایل / تنوع آداب و رسوم خرید سیسمونی در کشورهای مختلف

تنوع آداب و رسوم خرید سیسمونی در کشورهای مختلف

آداب و رسوم خرید سیسمونی

رسم تهیه سیسمونی برای نوزاد، ریشه‌ای دیرینه در فرهنگ و تاریخ ملل مختلف دارد. برای مثال، در دهه ۱۹۲۰، مادران باردار و دوستان یا اقوام آن‌ها، ست‌های مختلف لباس را که شامل پتو، کلاه و ژاکت بود، برای نوزاد فراهم می‌کردند یا در دوران باستان، اقوام مختلف برای استقبال از کودکی که در راه است، در پی تهیه لوازم ضروری و مورد نیاز او بودند. این رسوم، با گذر زمان و پیشرفت روزافزون جوامع، تغییراتی را تجربه کرد و به شکل امروزی درآمد. در ایران، رسم خرید سیسمونی از زمان‌های بسیار قدیم وجود داشت؛ با این تفاوت که در گذشته، تهیه سیسمونی بیشتر بر عهده خانواده‌ عروس بود و اقلام سیسمونی ساده‌تر و کاربردی‌تر بودند. در ادامه مطلب، به بررسی دقیق‌تر و جامع‌تر آداب و رسوم خرید سیسمونی در دنیا می‌پردازیم. همراه سیسمونی مریم بمانید.

باورهای قدیمی درباره فرستادن سیسمونی

در فرهنگ‌های مختلف، از جمله فرهنگ دیرینه ایران، باورهای قدیمی درباره فرستادن سیسمونی نوزاد وجود دارد. یکی از آن‌ها، فرستادن سیسمونی توسط خانواده عروس است. گذشته از این، باورهای متعدد دیگری نیز وجود دارند که در کنار بررسی آداب و رسوم خرید سیسمونی دنیا، به شناخت و آگاهی بیشتر ما کمک می‌کنند. فقط باید توجه داشته باشید که این باورها، هیچ مبنای علمی و منطقی نداشته و صرفاً از نسلی به نسل دیگر منتقل شده‌اند.

باورهای خرید سیسمونی، هیچ مبنای علمی و منطقی نداشته و صرفاً از نسلی به نسل دیگر منتقل شده‌اند.
باورهای خرید سیسمونی، هیچ مبنای علمی و منطقی نداشته و صرفاً از نسلی به نسل دیگر منتقل شده‌اند.
  • فرستادن سیسمونی در ماههای فرد بارداری: بسیاری از افراد معتقد بودند فرستادن سیسمونی در ماه‌های فرد بارداری، مخصوصاً ماه هفتم، خوش‌یمن بوده و در سلامتی نوزاد اثرگذار است.
  • فرستادن سیسمونی در برخی از روزهای خاص هفته: مردمان بعضی از فرهنگ‌ها، برخی از روزهای خاص مانند چهارشنبه یا پنجشنبه را برای فرستادن سیسمونی مناسب‌تر می‌دانستند.
  • خوش‌یمن دانستن عدد هفت: در برخی فرهنگ‌ها، عدد 7، به‌عنوان یک عدد مقدس و خوش‌یمن شناخته شده و به‌همین دلیل، خانواده عروس سعی می‌کردند تعداد اقلام سیسمونی را به هفت برسانند.
  • استفاده از رنگهای شاد در لباسهای نوزاد: برخی از مردم اعتقاد داشتند لباس‌های سیسمونی باید رنگ شاد و روشنی داشته باشند تا شادی و خوشبختی را همراه خود بیاورند. این اعتقاد تا حدی بود که در برخی فرهنگ‌ها، خرید لباس مشکی برای نوزاد بدشگون تلقی می‌شد.
  • ممنوع بودن خرید آینه: در برخی باورها آمده است که نباید آینه در سیسمونی نوزاد وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سیسمونی

تفاوت اقلام سیسمونی در گذشته تا امروز

علاوه‌برآداب و رسوم خرید سیسمونی در دنیا و ایران که از زمان‌های گذشته تا امروز تغییرات زیادی داشته، اقلام سیسمونی نیز در گذر زمان تغییرات چشمگیری را پشت سر گذاشته‌اند. این تغییرات، به‌دلیل افزایش آگاهی و دانش عمومی، توسعه صنعت و تکنولوژی و تغییر در سبک زندگی اتفاق افتاده است. امروزه خرید لوازم سیسمونی تنوع و گستردگی بسیار بیشتری نسبت به گذشته داشته و فروشگاه‌های سیسمونی تهران و دیگر نقاط، می‌توانند اقلام متنوع را با توجه به نیاز و سلیقه مشتریان خود ارائه کنند. در این بخش، تفاوت‌های بارز اقلام سیسمونی در گذشته تا امروز را بررسی می‌کنیم.

در گذشته، خرید سیسمونی بسیار ساده‌تر بود و فقط چند دست لباس که توسط خانواده عروس دوخته می‌شد و چند تکه از اقلام مهم را در برداشت. این در حالی‌ست که در عصر امروز، سیسمونی‌ها تنوع و گستردگی بسیار بیشتری دارند و علاوه‌بر لباس، شامل اسباب‌بازی، لوازم ایمنی و مراقبتی، لوازم بهداشتی، وسایل حمل‌و‌نقل، لوازم غذا و لوازم حمام نیز می‌شوند. در ذیل، تنوع اقلام مختلف سیسمونی را که والدین در لیست خرید سیسمونی قرار می‌دهند، بررسی خواهیم کرد:

  • لباس نوزاد: در گذشته تنوع لباس‌ها بسیار محدود بود و فقط چند دست پیراهن، شلوار، سرهمی، پیشبند و… را در برداشت. از طرفی اکثر خانواده‌ها دوخت لباس‌های نوزاد را خودشان انجام می‌دادند؛ اما امروزه تنوع لباس‌ها بسیار زیاد است و شامل موارد مختلفی، مانند رامپر، پیراهن سارافون، زانوبند و… می‌شود.
  • لوازم بهداشتی نوزاد: در گذشته، از کهنه‌های نخی استفاده می‌شد، این در حالی‌ست که امروزه علاوه‌بر استفاده از پوشک‌های یکبارمصرف، از وسایل بهداشتی و مراقبتی دیگری، مثل محصولات مراقبت از پوست، فین‌گیر و زیرانداز تعویض نیز استفاده می‌شود.
  • لوازم حمل‌و‌نقل نوزاد: در گذشته، معمولاً فقط یک کالسکه ساده و فلزی وجود داشت که بسیار جاگیر و سنگین بود و حمل دشواری داشت، اما امروزه علاوه‌بر کالسکه‌های سبک، از موارد کاربردی دیگری، مانند صندلی ماشین، کریر و آغوشی نیز استفاده می‌شود.
  • لوازم حمام نوزاد: در گذشته، تنها اقلام مورد استفاده در حمام، شامل شامپو و پودر بچه می‌شد؛ اما امروزه از وسایل متنوعی مانند لوسیون، وان، مایع دست و صورت و محافظ گوش کودک نیز استفاده می‌‌شود.

آداب و رسوم خرید سیسمونی در دنیا

آداب و رسوم خرید سیسمونی در دنیا، ریشه در فرهنگ و باورهای آن کشور دارد و به‌همین دلیل، خرید سیسمونی در هر کشوری متفاوت است. در ذیل، چند مورد از آداب و رسوم کشورهای مختلف را توضیح می‌دهیم.

  • هند: در بسیاری از مناطق هند، این باور وجود دارد که خرید سیسمونی در زمان بارداری مادر، بدشانسی به‌دنبال خواهد داشت. بنابراین برای محافظت از مادر باردار و نوزاد، خانواده‌ها تا زمان تولد نوزاد، برای تهیه سیسمونی منتظر می‌مانند. در این کشور، معمولاً مادر باردار یا مادربزرگ نوزاد، وظیفه تهیه سیسمونی را بر عهده دارند.
  • ترکیه: مردمان ترکیه نیز معتقدند آماده‌شدن زودهنگام برای نوزاد، ممکن است باعث بدبختی او و مادر باردار شود. بنابراین والدین ترک که وظیفه خرید سیسمونی را برعهده دارند، تا زمان تولد نوزاد خرید لباس و وسایل مورد نیاز او را به تعویق می‌اندازند.
والدین ترک که وظیفه خرید سیسمونی را برعهده دارند، تا زمان تولد نوزاد خرید لباس و وسایل مورد نیاز او را به تعویق می‌اندازند.
والدین ترک که وظیفه خرید سیسمونی را برعهده دارند، تا زمان تولد نوزاد خرید لباس و وسایل مورد نیاز او را به تعویق می‌اندازند.
  • چین: چین از جمله کشورهایی است که اغلب مردم آن، شیوه‌های مدرن‌تری را برای خرید سیسمونی دنبال می‌کنند؛ اما برخی از مردم کشور هنوز هم این عقیده را دارند که خرید سیسمونی پیش از تولد نوزاد، انرژی منفی را جذب می‌کند و ممکن است به کودک آسیب برساند. در فرهنگ این کشور، رنگ قرمز بسیار خوش‌یمن تلقی شده و به‌همین دلیل، بسیاری از لباس‌ها و لوازم سیسمونی نوزاد به رنگ قرمز تهیه می‌شود.
  • ایتالیا: ایتالیا، یکی دیگر از کشورهایی است که خرید لباس و اقلام نوزاد را تا زمان تولد او به تعویق می‌اندازد. این عقیده، ریشه در این موضوع دارد که خرید سیسمونی پس از تولد کودک، دفع بدشانسی و ورود ایمن او را به‌دنبال خواهد داشت. در این کشور، خانواده‌ و دوستان، با خرید هدایایی مانند لباس، پوشک، اسباب‌بازی و لوازم بهداشتی به زوجین کمک می‌کنند.

آداب و رسوم خرید سیسمونی در ایران

پس از بررسی آداب و رسوم خرید سیسمونی در دنیا، نوبت به آداب و رسوم ایرانیان می‌رسد. در ادامه، برخی از رسومات رایج خرید سیسمونی در ایران را بیان می‌کنیم.

  • خرید سیسمونی در ایران، معمولاً از ماه پنجم بارداری آغاز می‌شود.
  • پس از تولد نوزاد، خانواده یا دوستان مادر باردار، با خرید هدایایی مانند لباس، اسباب‌بازی یا پول نقد، به زوجین در تکمیل سیسمونی کمک می‌کنند.
  • پس از تهیه سیسمونی، برخی از خانواده‌ها جشن سیسمونی را برگزار می‌کنند.
  • تهیه سیسمونی در مناطق مختلف ایران با توجه به رسوم آن منطقه متفاوت است. در برخی از مناطق، تهیه سیسمونی بر عهده هر دو خانواده بوده یا فقط توسط خانواده عروس یا داماد تهیه می‌شود.
خرید سیسمونی در ایران، معمولاً از ماه پنجم بارداری آغاز می‌شود.
خرید سیسمونی در ایران، معمولاً از ماه پنجم بارداری آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: رنگ بندی در خرید سیسمونی

انواع جشن‌های سیسمونی در دنیا

جشن سیسمونی، یکی از سنت‌های محبوب درآداب و رسوم خرید سیسمونی در دنیا است. هدف از برگزاری این جشن، استقبال از نوزاد تازه متولد شده و آرزوی سلامتی و خوشبختی برای اوست. این جشن‌ها در کشورهای مختلف، متناسب با آداب و رسوم همان کشور برگزار می‌شود.

  • ایران: در ایران، معمولاً جشن سیسمونی توسط مادربزرگ مادری یا پدری در ماه هفتم یا هشتم بارداری برگزار می‌شود.
  • آمریکا: در آمریکا، جشن سیسمونی به‌طور سنتی توسط دوستان یا خانواده مادر باردار برگزار می‌شود. این جشن، معمولاً در ماه هفتم یا هشتم بارداری برگزار شده و شامل بازی‌های سرگرم‌کننده، پذیرایی از مهمانان و هدیه‌دادن به مادر و نوزاد است.
  • ژاپن: در ژاپن، جشن سیسمونی به‌طور سنتی و پس از تولد نوزاد برگزار می‌شود. این جشن، شامل یک مراسم مذهبی برای شکرگزاری تولد نوزاد و یک جشن خانوادگی برای استقبال از اوست.
در ژاپن، جشن سیسمونی به‌طور سنتی و پس از تولد نوزاد برگزار می‌شود.
در ژاپن، جشن سیسمونی به‌طور سنتی و پس از تولد نوزاد برگزار می‌شود.
  • چین: این جشن در چین، در ماه اول تولد نوزاد برگزار می‌شود. این مراسم، شامل یک مراسم سنتی در جهت معرفی نوزاد به خانواده و یک جشن بزرگ برای استقبال از او می‌شود.
  • هند: جشن سیسمونی در هند، به شکلی سنتی در ماه هفتم یا هشتم بارداری مادر برگزار می‌شود و افراد دعوت شده، با هدایای مختلف به زوجین تبریک می‌گویند.

در این مطلب، به بررسی آداب و رسوم خرید سیسمونی در دنیا پرداختیم. خریدن سیسمونی، به‌عنوان نمادی از مهر و محبت و آماده‌شدن برای ورود نوزاد به خانواده است که در سراسر دنیا از ایران گرفته تا امریکا با آداب و رسوم مختلفی همراه است؛ اما همگی هدف مشترکی را دنبال می‌کنند و آن، خوشامدگویی به فرد تازه‌رسیده است. پس اگر قصد خرید سیسمونی برای نوزادتان را دارید و در این زمینه سردرگم شده‌اید، می‌توانید به فروشگاه سیسمونی مریم در تهران مراجعه کنید و یا به‌صورت آنلاین خرید خود را نهایی کنید و از کارشناسان مجرب ما کمک بگیرید.

منبع ++

در آداب‌ و‌ رسوم مختلف، چه کسی مسئول تهیه سیسمونی است؟

در بسیاری از فرهنگ‌ها، مسئولیت خریدن سیسمونی بر عهده خانواده عروس است؛ اما این رسم همه جا یکسان نبوده و در برخی از فرهنگ‌ها، خانواده داماد یا هر دو خانواده به‌ صورت مشترک سیسمونی را تهیه می‌کنند.

زمان تهیه سیسمونی در فرهنگ‌های مختلف چگونه است؟

در اکثر فرهنگ‌ها، معمولاً سیسمونی را در ۶ تا ۸ هفته قبل از تولد نوزاد تهیه می‌کنند؛ اما این زمان در فرهنگ‌ و خانواده‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.