۰۲۱-۴۴۰۳۰۳۰۸

آدرس: تهران، بلوار فردوس شرق، روبروی آیریک سنتر جنوبی، بالای بانک شهر

آدرس: تهران، بلوار فردوس شرق، آیریک سنتر شمالی، طبقه اول

جشنواره عیدانه سیسمونی مریم تا عید غدیر
۱۰ درصد تخفیف + ارسال رایگان
فهرست عناوین مطلب
خانه / مجله سیسمونی مریم / راهنمای تنظیم / راهنمای نصب صندلی ماشین + آموزش کامل و نکات

راهنمای نصب صندلی ماشین + آموزش کامل و نکات

راهنمای نصب صندلی ماشین

تصادفات رانندگی، کابوسی هولناک برای خانواده‌ها هستند؛ کابوسی که متاسفانه جان هزاران کودک بی‌گناه را هر ساله در سراسر جهان می‌گیرد. آمار تکان‌دهنده نشان می‌دهد که در سال 2019، از بین 91000 کودکی که در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند، 38 درصد از هیچ‌گونه محافظی استفاده نمی‌کردند. در این میان، صندلی ماشین مانند فرشته‌ای نجات‌بخش عمل می‌کند و می‌تواند جان کودک دلبندتان را در لحظات خطر حفظ کند. اما انتخاب و استفاده صحیح از این وسیله حیاتی، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. به‌همین منظور، ما در این مقاله راهنمای نصب صندلی ماشین کودک را برای شما عزیزان تهیه کرده‌ایم. اگر قصد خرید این وسیله ضروری را دارید یا هنگام نصب آن دچار چالش هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

صندلی ماشین کودک را کجا نصب کنیم؟

طبق مطالعات، صندلی عقب امن‌ترین مکان برای سوارشدن تمام کودکان زیر 13 سال است. با این‌حال در صورت در نظرگرفتن برخی نکات و شرایط می‌‌توان صندلی ماشین کودک را در نقاط مختلفی نصب کرد.

  • صندلی عقب وسط: اگر صندلی عقب وسط دارای کمربند ایمنی سه نقطه‌ای (شانه‌ای و کمری) باشد، امن‌ترین مکان برای قراردادن صندلی کودک است؛ مگر اینکه دستورالعمل سازنده بگوید یکی از صندلی‌های دیگر بهتر است. اگر وسط صندلی عقب فقط کمربند کمری دارد، راهنمای نصب صندلی ماشین را بررسی کنید تا ببینید آیا می‌توان آن را به این نوع کمربند نصب کرد یا خیر. همچنین اگر از صندلی ماشین ایزوفیکس استفاده می‌کنید، فقط در صورتی می‌توانید از صندلی عقب وسط استفاده کنید که دارای نقاط ایزوفیکس باشد.
در صورت داشتن کمربند ایمنی سه نقطه‌ای (شانه‌ای و کمری)، صندلی عقب وسط، امن‌ترین مکان برای قراردادن صندلی کودک است.
در صورت داشتن کمربند ایمنی سه نقطه‌ای (شانه‌ای و کمری)، صندلی عقب وسط، امن‌ترین مکان برای قراردادن صندلی کودک است.
  • صندلی عقب پشت سرنشین جلو: اگر وسط صندلی عقب مناسب نیست، پشت صندلی پشت شاگرد انتخاب دوم شما است. در این‌حالت می‌توانید کودک را کنار پیاده‌رو، سوار و پیاده کنید. فقط کافی است مطمئن شوید صندلی کودک را می‌توان به درستی در این موقعیت نصب کرد.
  •  صندلی عقب پشت راننده: از این صندلی فقط در صورت ضرورت استفاده کنید، زیرا ممکن است مجبور شوید کودک را در خلاف جهت حرکت خودروها سوار و پیاده کنید.
  • صندلی سرنشین جلو: آخرین راه‌حل نصب صندلی ماشین، در صندلی جلو است. در این صورت، حتماً ایربگ سمت سرنشین را غیرفعال کنید تا از خطر آسیب‌دیدن کودک در اثر کیسه هوا جلوگیری شود. به یاد داشته باشید نصب صندلی در صندلی جلو خطرات بیشتری را به همراه دارد؛ زیرا در صورت تصادف، کودک در معرض خطر بیشتری برای آسیب‌دیدگی قرار می‌گیرد.

جهت نصب صندلی ماشین کودک

جهت قرارگیری صندلی ماشین کودک به محل نصب آن بستگی دارد. برای هر موقعیت نصب، رعایت نکات خاصی ضروری است تا از امنیت کامل کودک حین رانندگی اطمینان حاصل شود. در ادامه، به بررسی نکات مربوط به هر موقعیت نصب صندلی ماشین کودک می‌پردازیم:

صندلی جلو

اگر کیسه هوای (ایربگ) سرنشینان جلو فعال است، هرگز صندلی کودک را در این موقعیت رو به عقب قرار ندهید. انجام این کار غیرقانونی و خطرناک است، زیرا اگر کیسه هوا فعال شود، به صندلی کودک برخورد کرده و آن را با نیروی قابل توجهی به جلو پرت می‌کند.

اگر خودرو در جلو کیسه هوا ندارد یا می‌توان آن‌ها را غیرفعال کرد یا اگر خودرو دارای سنسورهایی است که با قراردادن صندلی کودک، کیسه هوا را به‌طور خودکار خاموش می‌کند، می‌توانید قانوناً یک صندلی کودک رو به عقب در صندلی جلو نصب کنید. با این‌حال، هنوز هم بهتر است آن را در عقب قرار دهید. اگر مجبور هستید صندلی کودک را رو به جلو قرار دهید، مطمئن شوید صندلی ماشین تا حد امکان عقب برود و از داشبورد دور باشد. سپس بررسی کنید صندلی کودک توسط کمربند ایمنی بسیار محکم و ایمن نگه داشته شده باشد.

صندلی عقب

صندلی ماشین کودک را می‌توانید در وسط صندلی عقب به سمت جلو یا در دو طرف صندلی عقب نصب کنید. اگر در وسط صندلی عقب نصب می‌کنید، باید به کمربندهای صندلی ماشین و صندلی کودک توجه کنید؛ زیرا در‌حالتی که صندلی رو به جلو باشد در ترمزهای ناگهانی یا تصادفات امکان پرت شدن فرزندتان به سمت جلو وجود دارد.

در سنین کم بهتر است صندلی ماشین کودک را در صندلی عقب و رو به عقب تنظیم کنید تا  در ترمزهای ناگهانی یا تصادفات مشکلی برای کودک ایجاد نشود.
در سنین کم بهتر است صندلی ماشین کودک را در صندلی عقب و رو به عقب تنظیم کنید تا در ترمزهای ناگهانی یا تصادفات مشکلی برای کودک ایجاد نشود.

راهنمای نصب صندلی ماشین کودک

صندلی‌های ماشین کودک به دو روش اصلی نصب می‌شوند: با استفاده از کمربند ایمنی خودرو یا با استفاده از سیستم ایزوفیکس. خوشبختانه، روش نصب این صندلی‌ها برای اکثر خودروها یکسان است و طریقه نصب صندلی کودک در پراید با یک ماشین خارجی تفاوت چندانی ندارد. در واقع، تفاوت‌های جزئی در نحوه نصب صندلی‌های ماشین در خودروهای مختلف وجود دارد، اما اصول کلی یکسان هستند. دفترچه راهنمای نصب صندلی ماشین شما؛ حاوی اطلاعات دقیقی در مورد نحوه نصب آن در انواع مختلف خودروها است. با مطالعه این دفترچه، می‌توانید به راحتی و با اطمینان کامل، صندلی را در هر خودرویی نصب کنید.

بیشتر بخوانید: فرق صندلی ماشین با کریر

راهنمای نصب صندلی ماشین کودک با کمربند

اگر اولین باری است که صندلی ماشین را نصب می‌کنید، در اینجا چند نکته ساده وجود دارد که می‌توانید برای اطمینان از اینکه کودکتان از محافظت مناسب برخوردار است، رعایت کنید. این نکات برای آموزش نصب صندلی ماشین کودک بیبی لند و دیگر برندهای تولیدکننده مناسب هستند.

  1. پایه صندلی را روی صندلی خودرو قرار دهید و زاویه آن را بین 30 تا 45 درجه تنظیم کنید.
  2. کمربند ایمنی صندلی را از مسیر مشخص شده عبور دهید، آن را سگک بزنید و قسمت شانه‌ای را بکشید تا پایه را محکم کنید. سفتی کمربند را بررسی کنید و مطمئن شوید بیش از 2.5 سانتی‌متر (1 اینچ) لق نباشد.
  3. اگر خودرو شما بعد از سال 2002 ساخته شده است، می‌توانید از سیستم LATCH به‌جای کمربند ایمنی استفاده کنید. لنگرهای LATCH را روی صندلی خودرو پیدا کنید، سگک‌های صندلی را به ‌‌آن‌ها وصل کنید تا صدای کلیک را بشنوید.
  4. صندلی رو به عقب را روی پایه قرار دهید تا صدای کلیک را بشنوید. کودک را در صندلی قرار دهید و از کمربند ایمنی برای محکم‌کردن او استفاده کنید.
  5. گیره نگهدارنده قفسه سینه را بردارید و آن را در سطح سینه کودک، بین زیر بغل او قرار دهید.
اگر خودرو شما بعد از سال 2002 ساخته شده است، می‌توانید لنگرهای LATCH را روی صندلی خودرو پیدا کنید، سگک‌های صندلی را به ‌‌آن‌ها وصل کنید تا صدای کلیک را بشنوید.
اگر خودرو شما بعد از سال 2002 ساخته شده است، می‌توانید سگک‌های صندلی را به لنگرهای LATCH وصل کنید و از کمربند ایمنی برای محکم‌کردن آن استفاده کنید.

راهنمای نصب صندلی ماشین کودک ایزوفیکس‌دار

نصب صحیح صندلی ماشین کودک ایزوفیکس دار برای ایمنی فرزند شما ضروری است. با دنبال‌کردن مراحل زیر، می‌توانید مطمئن شوید که صندلی ‌‌به‌طور کامل و ایمن در خودرو نصب شده است:

  1. نقاط ثابت ایزوفیکس را بیرون بکشید: ابتدا نقاط ثابت ایزوفیکس را که در پایه یا بدنه صندلی ماشین تعبیه شده‌اند، پیدا کنید. با فشاردادن یا کشیدن زبانه‌ها یا دکمه‌های مربوطه، درپوش‌ها را بردارید تا نقاط ثابت ایزوفیکس آشکار شوند.
  2. صندلی را روی صندلی خودرو قرار دهید: صندلی ماشین را در موقعیت نصب ایزوفیکس در صندلی عقب خودرو قرار دهید. این موقعیت معمولاً با علامت‌گذاری یا برچسب‌های مخصوص روی صندلی خودرو مشخص می‌شود. مطمئن شوید که پایه یا بدنه صندلی ‌‌کاملاً روی صندلی خودرو قرار گرفته و با آن تراز است.
  3. صندلی را به نقاط ثابت ایزوفیکس وصل کنید: نقاط ثابت ایزوفیکس صندلی را با لنگرهای ایزوفیکس روی صندلی خودرو تراز کنید. با فشاردادن محکم صندلی به سمت نقاط ثابت، ‌‌آن‌ها را به لنگرها وصل کنید. هنگام اتصال، باید صدای کلیک واضحی را بشنوید.
نقاط ثابت ایزوفیکس صندلی را با لنگرهای ایزوفیکس روی صندلی خودرو تراز کرده و با فشاردادن محکم صندلی به سمت نقاط ثابت، ‌‌آن‌ها را به لنگرها وصل کنید.
نقاط ثابت ایزوفیکس صندلی را با لنگرهای ایزوفیکس روی صندلی خودرو تراز کرده و با فشاردادن محکم صندلی به سمت نقاط ثابت، ‌‌آن‌ها را به لنگرها وصل کنید.

روش نصب تقویت کننده صندلی ماشین

با افزایش قد و وزن فرزندتان، او از محدودیت‌های صندلی ماشین فعلی خود عبور می‌کند. اکثر صندلی‌ها محدودیت وزنی بین 18 تا 41 کیلوگرم دارند. همچنین زمانی که گوش‌های فرزندتان در سطح بالای پشتی صندلی قرار می‌گیرد، متوجه می‌شوید که برای صندلی ماشین فعلی خود خیلی بلند شده است. در این مرحله، زمان خرید صندلی ماشین تقویتی فرا رسیده است. با رعایت نکات زیر از فرزندتان حین رانندگی محافظت کنید:

  1. صندلی تقویتی را روی صندلی معمولی خودرو قرار دهید. می‌توانید آن را با استفاده از لنگرهای LATCH (اگر خودرو شما به ‌‌آن‌ها مجهز است) یا با استفاده از کمربند ایمنی محکم کنید.
  2. مطمئن شوید صندلی تقویتی دارای کمربند شانه و کمر است. کمربند باید از بالای ران کودک عبور کند و کمربند شانه باید از وسط قفسه سینه او عبور کند.
  3. اگر می‌توانید دو انگشت خود را بین کمربند و بدن کودک قرار دهید، باید بدانید کمربندها خیلی شل هستند و باید ‌‌آن‌ها را سفت کنید.
  4. کودک شما باید تا زمانی که به قد حدود 145 سانتی‌متر برسد، از صندلی تقویتی استفاده کند. این اتفاق معمولاً بین 8 تا 12 سالگی رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: راهنمای شستشو و نگهداری صندلی ماشین

نکات مهم نصب صندلی ماشین کودک

اگر اولین باری است که صندلی ماشین نصب می‌کنید، چند نکته ساده و تکمیلی وجود دارد که می‌توانید برای اطمینان از ایمنی لازم و مناسب رعایت کنید.

  • پایه صندلی را تنظیم کنید: صندلی را روی صندلی خودرو قرار دهید و پایه را طوری تنظیم کنید که بین 30 تا 45 درجه زاویه داشته باشد. این زاویه برای راحتی و ایمنی کودک مناسب است.
  • کمربند ایمنی را از مسیر عبور دهید: کمربند ایمنی صندلی را از مسیر مشخص شده عبور دهید. این مسیر معمولاً با فلش‌هایی روی صندلی مشخص شده است. مطمئن شوید که کمربند به درستی سگک می‌شود و سپس قسمت شانه‌ای آن را بکشید تا صندلی را در جای خود محکم کنید.
  • صندلی و کودک را درست در جای خود قرار دهید: صندلی رو به عقب را روی پایه قرار دهید تا صدای کلیک را بشنوید. این نشان می‌دهد که صندلی به‌درستی در جای خود قرار گرفته است. کودک خود را در صندلی قرار دهید؛ ‌‌به‌طوری که پشت او به صندلی باشد. برای تهیه صندلی ماشین باکیفیت از فروشگاه سیسمونی مریم اینجا کلیک کنید.
  • کمربند ایمنی کودک را تنظیم کنید: از کمربندهای ایمنی برای محکم‌کردن کودک در صندلی استفاده کنید. مطمئن شوید تسمه‌ها با شانه‌های کودک هم‌تراز هستند و قبل از سفت‌کردن، آن‌ها را از زیر بازوها عبور دهید و سفتی کمربند را تست کنید. اگر می‌توانید دو انگشت خود را بین کمربند و بدن کودک قرار دهید، باید بدانید کمربند خیلی شل است و باید آن را سفت کنید.
  • گیره نگهدارنده قفسه سینه را وصل کنید: گیره نگهدارنده قفسه سینه را بردارید و آن را در سطح سینه کودک، بین زیر بغل او قرار دهید.
  • صندلی کودک را در بازه زمانی مشخصی بشویید: قبل از شستشو، لازم است با نحوه شستن صندلی ماشین کودک آشنا شوید که در راهنمای نصب صندلی ماشین ذکر شده است. برای شستشو ابتدا روکش صندلی را جدا کنید و آن را با آب گرم و صابون ملایم بشویید؛ برای تمیزکردن بدنه صندلی نیز، از یک پارچه مرطوب و تمیز استفاده کنید. به یاد داشته باشید از مواد شوینده قوی یا سفیدکننده استفاده نکنید. پس از شستشو، روکش را در دمای پایین هوا خشک کنید و در نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.
  • از روکش صندلی استفاده کنید: زمانی که موارد لیست سیسمونی را تهیه می‌کنید، صندلی ماشین را به همراه روکشش خریداری کنید. روکش صندلی ماشین می‌تواند راهی عالی برای محافظت از صندلی در برابر کثیفی، ریخت و پاش و ساییدگی و پارگی باشد. همچنین می‌تواند به تمیزکردن آسان‌تر صندلی و افزایش راحتی کودک شما هنگام رانندگی کمک کند.
 کاور محافظ صندلی ماشین، راهی عالی برای محافظت از صندلی ماشین در برابر کثیفی، ریخت و پاش و ساییدگی و پارگی است.
کاور محافظ صندلی ماشین، راهی عالی برای محافظت از صندلی ماشین در برابر کثیفی، ریخت و پاش و ساییدگی و پارگی است.

نحوه بستن روکش صندلی ماشین کودک

  • ابتدا صندلی ماشین را از خودرو خارج کنید.
  • روکش صندلی را روی صندلی ماشین قرار دهید.
  • از بندها یا کش‌های موجود برای محکم‌کردن روکش در جای خود استفاده کنید.
  • شکاف‌های کمربند ایمنی و مهارها را در روکش پیدا کنید و کمربند ایمنی و مهارها را از طریق شکاف‌ها عبور دهید.
  • در نهایت، صندلی ماشین را به خودرو برگردانید.

بیشتر بخوانید: کاور محافظ صندلی ماشین

اشتباهات رایج هنگام نصب صندلی ماشین کودک

با وجود راهنمای نصب صندلی ماشین و دستورالعمل‌های دقیق برای اکثر صندلی‌ها (مانند نصب صندلی کودک در 206)، باز هم شاهد اشتباهات رایجی از سوی والدین هستیم. این اشتباهات اغلب به‌دلیل عجله و عدم مطالعه دقیق دفترچه راهنما رخ می‌دهند. در این مطلب، به 6 مورد از اشتباهات رایج هنگام نصب صندلی کودک با کمربند و نصب صندلی ماشین کودک ایزوفیکس‌دار می‌پردازیم:

  • صندلی شل بسته شده: صندلی باید محکم در خودرو ثابت شود و حداکثر 2.5 سانتی‌متر (1 اینچ) لق باشد. اگر صندلی را با کمربند می‌بندید، مطمئن شوید کمربند را تا حد امکان سفت کرده‌اید و از قفل کمربند استفاده می‌کنید. اگر از سیستم ایزوفیکس استفاده می‌کنید، مطمئن شوید لنگرها ‌‌به‌طور کامل به قلاب‌های ایزوفیکس در خودرو وصل شده‌اند.
  • زاویه نامناسب صندلی: صندلی به‌خصوص برای نوزادان باید در زاویه صحیحی قرار گیرد. برای نوزادان، صندلی باید تا حد امکان صاف باشد تا سر آن‌ها را در راستای ستون فقرات نگه دارد و از افتادن سر آن‌ها به جلو جلوگیری کند. با بزرگ‌تر شدن کودک، می‌توانید زاویه صندلی را کمی بیشتر کنید.
  • قرارگیری نامناسب گیره سینه: گیره سینه باید در وسط قفسه سینه کودک، بین زیر بغل و استخوان ترقوه قرار گیرد. گیره را خیلی سفت نبندید، زیرا می‌تواند نفس‌کشیدن کودک را دشوار کند.
گیره سینه را خیلی سفت نبندید، زیرا می‌تواند نفس‌کشیدن کودک را دشوار کند.
گیره سینه را خیلی سفت نبندید، زیرا می‌تواند نفس‌کشیدن کودک را دشوار کند.
  • استفاده نادرست از لنگرها: اکثر صندلی‌های ماشین را باید یا با کمربند ایمنی خودرو یا با استفاده از لنگرهای ایزوفیکس نصب کرد. هرگز از هر دو روش ‌‌به‌طور همزمان استفاده نکنید. برای صندلی‌های رو به جلو، باید از بند بالایی برای اتصال صندلی به پشت صندلی خودرو نیز استفاده کنید.
  • چرخاندن زودهنگام صندلی به سمت جلو: تا زمانی که کودک شما حداقل 2 ساله شود و ترجیحاً بیشتر، او را در صندلی رو به عقب نگه دارید. کودکان در تصادفات زمانی که در صندلی رو به عقب هستند، ایمنی بیشتری دارند، زیرا سر و گردن ‌‌آن‌ها در اثر ضربه کمتری آسیب می‌بینند.
  • استفاده زودهنگام از کمربند ایمنی: حتی اگر از صندلی کمکی استفاده می‌کنید، باز هم باید از کمربند ایمنی کودک استفاده کنید. کودک شما باید تا زمانی که قدش به 145 سانتی‌متر برسد، از کمربند ایمنی استفاده کند. این امر می‌تواند تا 10 یا 12 سالگی برای بسیاری از کودکان طول بکشد.

همیشه از صندلی‌های دارای نشان استاندارد استفاده کنید و به‌دنبال برچسب‌هایی باشید که نشان‌دهنده تأییدیه‌های ایمنی از سازمان‌های معتبر هستند. از انتخاب صندلی‌های خودروی ارزان‌قیمت و بدون گواهی، هنگام خرید خودداری کنید. این صندلی‌ها ممکن است از مواد نامرغوب ساخته شده باشند و در تصادف به درستی عمل نکنند. در نهایت اگر در مورد راهنمای نصب صندلی ماشین خود مطمئن نیستید، حتماً از یک تکنسین یا فرد کاربلد کمک بگیرید. نصب نادرست صندلی می‌تواند آن را در تصادف بی‌اثر کند.

سیسمونی مریم ‌‌به‌عنوان برترین فروشگاه سیسمونی تهران، با دارابودن تنوع کالایی بالا و فراهم‌کردن فروش حضوری و آنلاین، یکی از بهترین فروشگاه‌ها برای خرید سیسمونی است.

منبع ++++

طول عمر صندلی ماشین کودک چقدر است؟

صندلی‌های ماشین کودک تاریخ انقضا دارند و طول عمر آن‌ها معمولاً بین 6 تا 10 سال است. این تاریخ به‌دلیل فرسودگی مواد و اجزای صندلی در طول زمان و همچنین احتمال آسیب‌دیدگی در تصادفات احتمالی تعیین می‌شود. شما می‌توانید تاریخ انقضا را روی لیبل چسبیده به صندلی یا دفترچه راهنمای آن پیدا کنید. همچنین، برخی از تولیدکنندگان تاریخ انقضا را روی وب‌سایت خود درج می‌کنند.

آیا می‌توان از صندلی ماشین کودک دست دوم استفاده کرد؟

خرید صندلی ماشین دست دوم به شدت توصیه نمی‌شود، حتی اگر تاریخ انقضای آن نگذشته باشد. دلیل این امر آن است که شما نمی‌توانید از سابقه کامل صندلی، از جمله تصادفات احتمالی و آسیب‌های وارده به آن مطلع باشید. حتی اگر صندلی ظاهراً سالم به نظر برسد، ممکن است در اثر تصادف ترک‌های نامرئی یا ضعیف شدن اجزا در آن رخ داده باشد که امنیت کودک شما را به خطر می‌اندازد. همیشه به خاطر داشته باشید ایمنی فرزندتان مهم‌ترین اولویت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من